INSECTÉO - Black scorpions
Black Scorpions
INSECTÉO has come back once again to push farther the culinary frontier you are currently confortable with. In this package, you will find two edible black scorpions from Asia. With these two amazing edible bugs you will experience something few europeans ever have : entomophagy!
Origin : Thailand.
The Black Scorpion
A taste for adventures and a love for exotic gastronomy is what Insectéo is all about. And with its last idea, this brand is giving you its most unusual and innovative product. With these two asian black scorpions, Insectéo is trying to make you discover something trully amazing: entomophagy!
Origin
Bred in farms located in Thailand and specialized in edible scorpion for human consumption, these black scorpions, fed with worms or crickets, are part of the Heterometrus longimanus family, also called "asian black scorpion."
Black scorpions live all across southeast Asia but are found in a-plenty in Thailand. This is one of the very species to edible for humans.
Flavors
Scorpion's meat shares similarities with those of shrimps while tasting like bison or wild boar's meat.
Although being scientifically classified as arachnids, scorpions are still considered to be edible insects. As such, black scorpions are rich in vitamins and minerals as well as proteins, which can be found in its chitinous exoskeleton.
Preparations
These scorpions have been frozen, cleaned, boiled and then dried for several hours. This process makes them brittle but it does not affect their taste or the pleasure you will have by eating them.
Assez impressionnant
Impressionnant quand on ouvre la boîte ! Le scorpion n'a pas le même goût des pinces à la queue, ce côté très croustillant est vraiment sympa!
Petite correction...
Bonjour. Les insectes et les scorpions font partie de l'embranchement des arthropodes tous les deux. Par contre, scorpion et araignée sont de la classe des arachnides, 8 pattes; la classe des insectes a 6 pattes... Bonne dégustation...
Les scorpions c'est trop bon !
Vraiment bon à déguster en famille !! Les enfants était un peu réticent au début mais passé cette "peur" ils en redemandent !
Une belle dégustation
Une fois les premier apriori passé, on découvre un insecte au saveur et texture multiple en fonction de l'anatomie. Pour une première dégustation, succès garanti!
Encore!
Pour ma part c'était ma première expérience, j ai vraimment adoré ce scorpion. Parmis les grillons, vers etc ,c'est le meilleur.
Merci☺️
ne pas hesiter
le scorpion est de loin l'insecte que je préfère parmis tous ceux que j'ai mangé jusqu'ici le gout n'est pas désagréable. Je pourrais comparer sa a de la viande secher fumé et le coté très croquant est génial ! je le recommande a tous ( sauf ceux qui aurait peur de sa petite tête ^^ )
scorpions à manger
Superbe packaging, les scorpions etaient un peu gros pour moi mais mon fils a adoré
- 1 out of 1 people found this review useful.
plutôt bon mais...
Le goût du scorpion est très agréable et varie en intensité en fonction de son anatomie, les pattes sont très bonnes avec un léger goût fumé, les pinces également malgré une chitine épaisse et peu agréable en bouche, la queue à un goût assez différent et très particulier, puis le corps et la tête ont un goût très fort qui ne plaira pas à tous...
- 2 out of 2 people found this review useful.
Vraiment délire
Je ne savais pas du tout que cela se mangeait.
Quand vous ouvrez la boîte, c'est frissons garantis, c'est sur. Mais c'est aussi très bon.
Si c'est trop difficile, alors mangez le premier les yeux fermées !!!
- 0 out of 2 people found this review useful.